
Når julemåltidet skal smake litt ekstra godt, velger stadig flere pinnekjøttet fra Fagmat på Storsteinnes i Balsfjord. Bedriften produserer rundt ti tonn pinnekjøtt hvert år, og i fjor ble det solgt over 10,3 tonn. Pinnekjøttet er flaggskipet som bedriften er aller mest stolte av.
Daglig leder Kurt Even Bakkevold forteller at pinnekjøttet er laget av ferske lam fra Nortura i Målselv, og at kvaliteten er helt i toppen av det nordnorske mat kan tilby.
Fagmat bruker en mildere salting og kortere tørketid enn mye annet pinnekjøtt på markedet. Det gir en saftig og smakfull råvare som mange setter pris på.
Ryktet om pinnekjøttet har også spredt seg langt utover regionen. Bakkevold smiler når han forteller:
– Vi får til og med telefoner fra sør i landet. En kunde fra Voss ringte og måtte ha pinnekjøttet vårt til jul. Har folk lyst på Fagmat sitt pinnekjøtt, så skal vi få sendt det til dem.
Hos Fagmat kan du velge mellom ulike typer pinnekjøtt:
• urøkt pinnekjøtt – bestselgeren
• røkt pinnekjøtt – røkt på bøkeflis for ekte smak
• gryteklart pinnekjøtt
Dette er ekte lokalmat, laget av de fineste nordnorske råvarene.
Flere ønsker lokale produkter og kortreiste råvarer. Fagmat merker entusiasmen fra kunder som bevisst velger mat som er laget i regionen.
– Vi har funnet vår plass og gjør det samme år etter år. Kundene kommer tilbake, og det betyr alt, sier Bakkevold.
Enkel og god metode som gir topp resultat: