Malangseidet Bygde- og Idrettslag inviterer til bygdekafè. På menyen står det Norges nasjonalrett: Fårikål.
Fårikålens opprinnelse: Historien vil ha det til (men det er slett ikke bevist) at denne enkle retten har sitt opphav i det danske kjøkken, og at den først kom til borgerskapet i Kristiania på 1800-tallet da både skikker og språk var sterkt påvirket av dansk. Ettersom det var lite gås i Norge, var det naturlig å bytte ut and med fårekjøtt. Den eldste ordentlige fårikåloppskriften står i Fuldstendig Norsk Kogebog av Karen Dorothea Bang fra 1835, der gås er byttet ut med fårekjøtt, og er helt lik dagens fårikål. I våre dager har fårekjøttet fått vike for det mildere lammekjøttet.
Praktisk informasjon
Parkering: Tilgjengelig parkering
Velkommen til en smakfull og hyggelig stund på Malangseidet bygdehus.